Reisverhaal «California – Joshua Tree National Park»

Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | 0 Reacties 11 Januari 2016 - Laatste Aanpassing 07 Februari 2016

Traject: 11 – 17 januari 2016     

Traject: Yucca Valley – Joshua Tree NP: Quail Springs – Hidden Valley – Cap Rock – Keys View – Ryan Mountain – Ryan Ranch – Lost Horse Mine – Barker Dam – Jumbo Rocks – Skull Rock – Split Rock – Arch Rock – Cholla Cactus Garden – Cottonwood Spring – Bajada – Cottonwood     

Joshua Tree NP – dag 1
Wanneer we echt alle mooie plaatsjes langs de buitenrand van het nationale park hebben bezocht, rijden we eindelijk het park zelf in. We volgen de Park Boulevard. Omdat we een jaarpas ‘Amerika the beautifull’ kochten, geldig voor alle Amerikaanse Nationale Parken, hoeven we bij het inrijden van het park niet te betalen. Eindelijk kunnen we deze pas voor het eerst gebruiken, nadat we hem aanschaften begin november.

Eenmaal de ingangspoort van het park voorbij, bevinden we ons plots midden in de schitterende natuur. Hier is echt niets anders meer te zien. Boven de vlakte met zijn Joshua bomen, steken overal hoge grillige rotshopen uit. We stoppen dan ook op vele kleine parkeerplaatsjes langs de weg, om van al dat moois te genieten … foto’s te nemen. Hier en daar maken we een kort wandelingetje.

Quail Springs is een ruime picknickplaats met banken, aan de voet van een aantal bijzonder mooie rotsformaties.

Aan Hidden Valley volgen we de natuurwandeling, die ons tussen de rotsen door leidt. Waar initieel grote massieve rotsen boven de vlakte uitstaken, zijn deze door aardbevingen en erosie tot kleine blokken gespleten, het lijkt of ze mooi op elkaar gestapeld zijn als bouwstenen. Hier en daar zitten lange verticale rotsen tussen, die als peilers tegen elkaar aan leunen.

Cap Rock is een volgende korte luswandeling, hier zien we enorme bolronde rotsen, ongelooflijk hoe deze niet van elkaar af rollen.

Salton View Road is een zijweg, doorheen een landschap waarin de Joshua bomen dichter op elkaar staan. Weerom anders. Op het einde komen we aan Keys View, waar we een uitzicht hebben op de vallei en omringende bergen, waaronder de met sneeuw bedekte San Jacinto.

Onze eerste nacht in het nationale park brengen we door op de kleine Ryan Campground, we hebben geluk nog een plaatsje te vinden. Ondanks de vrieskou ’s nachts, zijn er nog zeer veel kampeerders met kleine tentjes. We denken terug aan de vele nachten die wij vroeger ook op die manier doorbrachten, vroeg naar bed, diep weggedoken in onze slaapzakken. Dankbaar steken we onze verwarming aan.

Joshua Tree NP – dag 2
De beklimming van de 5.458 Ft. (1.664 meter) hoge Ryan Mountain is een prachtige wandeling met mooie vergezichten van op de top. Vooral de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond maken het zicht op de woestijn speciaal.

Tussen alle natuurpracht, biedt Ryan Ranch een uitzondering. Enkele muren van de oude boerderij staan nog rechtop, een uniek beeld in de woestijnvlakte, tussen Yucca bomen en rotsheuvels. Bij de uitgedroogde bron wat verderop, liggen nog onderdelen van de pomp en ander materiaal dat hier werd gebruikt toen er nog bewoning was. Het radwiel van een oude typische windmolen ligt op rust tussen de woestijnbegroeiing.

Joshua Tree NP – dag 3
Als eerste staat een schitterende wandeling op ons programma, de Lost Horse Loop. Deze loopt dwars door de uitgestrekte vlakte, om op het uiteinde van de lus over een bergpas te klimmen naar de Lost Horse Mine. Voor we de pas overgaan, komen we een hoge schoorsteen tegen, met onderaan een vuurplaats. Deze is gemaakt van opeengestapelde rotsblokken. Er voor staat het roestige frame van een oud bed. Het lijkt ooit een gezellige kampplaats geweest te zijn, midden in de natuur.

Cowboy Johnny Lang ontdekte de goudmijn in 1893, toen hij op zoek was naar zijn verloren paard. De naam Lost Horse Mine was vlug gegeven. In 1895 werd deze verkocht aan de Ryan brothers, die de nodige verbeteringen aanbrachten, mijngebouwen oprichtten, watervoorziening en de weg ernaartoe aanlegden. Tot 1908 was de mijn volledig operationeel, vanaf dat moment raakte de goudader stilaan uitgeput. Toen in 1936 het natuurgebied Joshua Tree tot nationaal monument werd omgevormd, werd de mijn definitief gesloten. Er zijn nog enkele restanten over van mijngebouwen, alsook een mijnschacht. In totaal leverde de mijn 255 kg goud op. Mijnterreinen in dit gebied zijn zeer gevaarlijk, omdat de ondergrond zeer onstabiel is.

We kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar eind de jaren 1800 was deze woestijn vruchtbaar gebied, begroeid met graslanden, waar vee naarstig graasde. Terwijl indianen rondtrokken over hun paden tussen de natuurlijke waterpoelen, probeerden goudzoekers, mijnwerkers en cowboys het water te verzamelen nabij hun standplaats.
In 1902 werd een betonnen dam opgetrokken door de cowboys van het Barker & Shee veebedrijf. Hierdoor werd een waterreservoir gevormd, drinkplaats voor het vee. De Keys familie bouwde er nog een hogere wand bovenop in 1949-50. De inscriptie die zij hierover maakten in het natte beton, is nog steeds zichtbaar.
Een prachtige luswandeling brengt ons naar de Barker Dam die er nu werkeloos bij ligt, waarachter het waterpeil sterk geslonken is. Ook de omringende graslanden zijn verdwenen, door de uitdroging van deze regio tot woestijnlandschap. Midden in wat ooit het grote meer was, vinden we nog een waterplas, gevoed door regenwater. Op de omringende rotsen markeren zwarte lijnen de vroegere waterstand, zo’n 2 meter hoog. Maar dit is niet het enige overblijfsel uit een rijk verleden, onder een hoge overhangende rots zijn goed bewaarde petrogliefen te bewonderen. Weerom een mooie wandeling in dit grote natuurgebied, weerom anders.

We vervolgen onze weg over de Queen Valley Roads, een netwerk van smalle onverharde wegen. Eén van de wegen is echt zeer smal, het lukt ons maar net om Manga erdoorheen te loodsen zonder krassen van de Joshua Trees die langs de wegkant staan. Toch loont dit weerom de moeite, want de natuur is ook hier onbeschrijfelijk.

Zo komen we stilaan bij onze slaapplaats voor deze nacht, Jumbo Rock Campground. We vinden een ideaal plaatsje, met schitterend uitzicht op een hoge rotspartij. De zonsondergang kleurt deze steeds intenser, diep oranje, een prachtig gezicht dat ons herinnert aan Ayers Rock in Australië. Tot het te donker wordt en stilaan alle kleur verdwijnt in de zwarte nacht.

Joshua Tree NP – dag 4
Vandaag staat er een rit in de woestijn op het programma. We volgen de Geology Tour Road naar Pleasant Valley. Onderweg staan 16 genummerde bordjes, waarbij een brochure hoort met uitleg over de plaatselijke natuurverschijnselen.

Borden aan het begin van de onverharde weg laten enkel 4x4 voertuigen toe. Als grootste hindernis worden het losse woestijnzand en de steile hellingen vermeld. Campers worden ten sterkste afgeraden. Voor we het Joshua Tree National Park inreden, informeerden we ons echter bij een ranger over de staat van deze weg. De man zei dat we met onze 4x4 truckcamper probleemloos het eerste stuk van de weg zullen aankunnen, tot net voor de lus aan bord n° 9. Verder moeten we het bekijken, het terrein wordt er merkelijk ruwer. Bij regenweer is dit deel niet toegankelijk.

Zonder enig probleem volgen we de lange rechte weg tot bij n° 9, waarna deze de valleibodem induikt. We zijn hier helemaal alleen, de beperking tot 4x4 voertuigen houdt velen tegen. Dat wij dit aangenaam vinden, hoeft niet gezegd … Al vlug beslissen we het erop te wagen en verder te rijden, de verleiding is te groot. Mocht het echt te moeilijk worden, dan kunnen we steeds terugkeren, al geldt verderop eenrichtingsverkeer ...

Al vlug komen we aan de 15 kilometer lange rondweg in de immense woestijnvlakte. Dwars door een droog meer rijden we tot aan de overliggende bergketen, waar we hoog langs de helling opklimmen, om terug te keren door de woestijnvlakte. Het gaat gemakkelijk, we genieten van adembenemende natuur en schitterende uitzichten. Eenmaal voorbij het meer, steken grote rotsblokken tussen het losse zand door, hiermee heeft Manga geen probleem. Een hindernis voor ons zijn de vele Joshua bomen en struiken die de weg smal maken, door onze breedte moeten we goed opletten om geen krassen op te lopen.

Joshua Tree NP – dag 5
Vandaag doen we het wat rustig aan en maken de mooie Skull Rock wandeling van op onze camping. Weerom andere uitzichten, ditmaal zijn het immense ronde rotsen die op elkaar lijken gestapeld te zijn.

Toch wel wonderbaarlijk hoe de natuur deze heeft gevormd, vanuit massieve rotsbergen. Eerst kregen ze barsten, door vele aardbevingen. Daartussen sijpelde water, toen het hier nog een vochtig gebied was. Samen met de wind zorgde dit voor erosie en sleet de scherpe kantjes van de gebarsten stenen af, tot ze bolronde vormen kregen. Afhankelijk van de plaats zijn deze groot dan klein, dit heeft te maken met de hardheid van de initiële rotsen, die verschillend is.

Ondanks de stralende zon is dit een dag van stormwind, waarbij tentjes bijna plat gaan en onze Manga danig gewiegd wordt, we wanen ons soms op zee. Opnieuw genieten we ’s avonds van een schitterende zonsondergang boven de rotsen.

Joshua Tree NP – dag 6
Wanneer we ons kampeerplaatsje ’s ochtends verlaten, staan er reeds anderen te wachten om het in te nemen. Het is weekend, de campings in het park lopen vol.

We maken opnieuw een mooie wandeling tussen grote rotsformaties, bij Split Rock. Het lijkt wel of we in herhaling vallen, doch elke locatie in het park is weer anders, zodat het blijft boeien. Een zijpad brengt ons naar Face Rock, waar twee totaal verschillende hoofden in een grote rots zijn geërodeerd. Natuurlijke kunst !

Wat verder kiezen we voor de afslag naar het zuiden van het park. Al vlug zien we het landschap veranderen, we komen in een andere soort woestijngebied. Hier is meer begroeiing, van grotere variatie.

Arch Rock is een volgende wandeling, zoals de naam het zegt vinden we hier onder andere een grote rotsboog. We klauteren over de rotsen, zodat we er dichterbij komen om hem beter te zien. Rondom de rotspartijen hier, zien we merkelijk meer groen dan op de andere locaties.

Stilaan dalen we af naar een immense vlakte, waar de uitzichten adembenemend zijn. Een smal paadje brengt ons tussen de duizenden cactussen van Cholla Cactus Garden, met hun kleine gele bloempjes.

Voor we aan het einde van het park komen, stoppen we nog bij het bezoekerscentrum, waar we ons informeren over de wandelmogelijkheden in de buurt. Hier kunnen we morgen nog een dag mee vullen.

De Bajada Nature Trail is een kort wandelpad met informatieborden over de diverse planten in deze woestijnomgeving. Doch dit kan ons niet echt bekoren, misschien omdat de planten er in de winter zo levenloos uitzien.

Aan de rand van het park vinden we opnieuw een mooi en rustig slaapplaatsje, op een braakliggend terrein van de overheid (BLM) dat vrij mag gebruikt worden.

Joshua Tree NP – dag 7
We bevinden ons nu helemaal in het zuiden van het park, in een totaal andere natuur. Hier wandelen we naar de Mastondon Peak en klauteren over de grote rotsblokken naar zijn top. Het uitzicht boven is tot onze verrassing indrukwekkend mooi.

Aansluitend volgen we het pad naar de Lost Palms Oasis, waar we veel van verwachten. Hier zullen we de grootste groep California Fan Palmbomen uit het ganse Joshua Tree natuurgebied zien. De lange weg erheen brengt ons door een zeer gevarieerde omgeving, met een grote verscheidenheid in plantengroei. Doch de Joshua boom is de grote afwezige hierbij. Wanneer we uiteindelijk bij de palmenoase aankomen, moeten we nog een heel stuk in de canyon afdalen om de bomen te zien. Deze zijn indrukwekkend hoog, doch we hadden er veel meer verwacht. Wanneer we opnieuw boven aan de kloof staan, wandelen we er nog een eind langs, in de hoop meer palmbomen te zien. Veel brengt dat niet op. Gelukkig is de natuur onderweg zo boeiend, dat de teleurstelling over de palmbomen vlug vergeten is.

OVERNACHTINGEN:
JOSHUA TREE NP – RYAN CAMPGROUND
Coördinaten: 33.983764 – 116.154727
PRIJS: 15 USD per nacht
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Rustige camping midden in de mooie natuur van Joshua Tree NP. Deze biedt enkel een plaats om te overnachten, tafels en banken, droge toiletten. Geen water. 31 plaatsen, die snel vollopen. Er zijn geen reservaties mogelijk, wie eerst komt heeft plaats. We komen aan om 15.45 u, er is slechts 1 plaatsje over dat geschikt is voor ons en nog eentje dat kleiner is voor een auto met tentje. We reizen buiten het drukke seizoen. Rangers raden aan om vroeg een plaats te zoeken en ervoor te betalen. Op de gekozen plaats iets achter te laten, zodat blijkt dat deze in gebruik is, dan pas verder het park in de omgeving te bezoeken.
Minpunten: Kleine plaatsen, waarvan een aantal zeer schuin.

JOSHUA TREE NP – JUMBO ROCKS CAMPGROUND
Coördinaten: 33.992937 – 116.062865
PRIJS: 15 USD per nacht
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Vrij grote camping, waar men echter niet dat gevoel krijgt. De 124 geasfalteerde plaatsen liggen mooi verspreid tussen rotsformaties. Naast elke plaats is een ruime picknickplaats op het zand voorzien, met vuurplaats, tafel en banken. Hier kan men telkens enkele tentjes plaatsen, indien gewenst. Een aantal plaatsen hebben schitterend uitzicht op de omgeving. Droge toiletten, geen water. Geen reservatie mogelijk, wie eerst aankomt heeft de plaats. Schitterende uitzichten van op de camping (we hebben plaats 96, met waarschijnlijk één van de mooiste uitzichten), prachtige zonsondergang boven de rotsen.
Minpunten: /

JOSHUA TREE NP – HIDDEN VALLEY CAMPGROUND
Coördinaten: 34.017711 – 116.163315
PRIJS: 15 USD per nacht
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Mooi gelegen plaatsjes tussen hoge rotsformaties. Een paradijs voor rotsklimmers. 34 plaatsjes, max. lengte van het voertuig 25 Ft (7,5 meter). Het is moeilijk een plaats te vinden op deze camping, die steeds volledig wordt ingenomen door rotsklimmers. Ze verblijven er meerdere dagen. Droge toiletten, geen water. Geen reservatie mogelijk, wie eerst aankomt heeft de plaats. We verbleven niet op deze camping.
Minpunten: Vrij dicht langs de Park Boulevard en een parking voor daggebruik.

WHITE TANK
Coördinaten: 33.985096 – 116.016494
PRIJS: 15 USD per nacht
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Mooi gelegen plaatsjes tussen hoge rotsformaties. 15 plaatsjes, max. lengte van het voertuig 25 Ft (7,5 meter). Het is moeilijk een plaats te vinden op deze kleine camping, die vlug volloopt. De meeste plaatsjes zijn schuin en hebben slechts weinig ruimte voor een voertuig, richten zich meer naar de tentkampeerder. Droge toiletten, geen water. Geen reservatie mogelijk, wie eerst aankomt heeft de plaats. We verbleven niet op deze camping.
Minpunten: Gelegen aan een wandelpad, de parking hiervoor ligt midden in de camping, bijgevolg is het er vrij druk.

JOSHUA TREE NP – COTTONWOOD SPRING CAMPGROUND
Coördinaten: 33.745268 – 115.812707
PRIJS: 20 USD per nacht
SCORE: 5/5
WEBSITE: www.nps.gov/jotr
COMMENTAAR:
Rustige camping in Joshua Tree NP, gesitueerd aan de zuidkant, nabij het Cottonwood Visitor Center. Meerdere mooie wandelmogelijkheden in de omgeving. Toiletten en drinkwater voorzien. Reserveren is mogelijk. Zelf kamperen we hier niet.
Minpunten: Tijdens weekends (vrijdag – zaterdagnacht) vaak volgeboekt.

COTTONWOOD – BLM (BUREAU OF LAND MANAGEMENT)
Coördinaten: 33.675147 – 115.80797
PRIJS: Gratis.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Vrij groot gebied aan de buitenrand van het Joshua Tree NP, open voor vrije kampeerders. Dit terrein ligt verspreid over de 4 hoeken waar de Pinto Basin Road de I10 kruist. Geen voorzieningen. Mooie locatie, met uitzicht over de uitgestrekte vlakte met de omringende bergen. Ver genoeg verwijderd van de weg, om geen lawaaihinder te hebben. Bereikbaar via een goede zandweg, die men moet verlaten om in de natuur een staanplaatsje te zoeken. Er zijn enkele beperkingen, men mag bijvoorbeeld niet langer dan 14 dagen op zulk terrein verblijven.
Minpunten: /

SANI DUMP:
Cottonwood Spring Campground: Verzorgd dumpstation nabij de camping aan de zuidelijke kant van het Joshua Tree NP, met drinkwatervoorziening. Gelegen langs het straatje naast het zuidelijke bezoekerscentrum, dat leidt naar de camping en de dagparking aan de wandelpaden.
Prijs: 5 USD.
Coördinaten: 33.744989 – 115.817388

GEREDEN TRAJECT:
Yucca Valley – Joshua Tree – Quail Springs – Hidden Valley – Cap Rock – Keys View – Ryan Campground, 53 km.
29 Palms Highway, CA62 – Park Boulevard – Salton View Road – Park Boulevard
Rustige route doorheen een schitterende natuurgebied, met vele parkeermogelijkheden.

Ryan Campground – Ryan Mountain trailhead – Ryan Campground, 8 km.
Park Boulevard
Kort stukje weg door de mooie natuur.

Ryan Campground – Lost Horse Mine – Barker Dam – Queen Valley Roads – Jumbo Rocks Campground, 26 km.
Park Boulevard – Salton View Road – Park Boulevard – Barker Dam Trail – Bighorn Pass Road – Queen Valley Road – Desert Queen Mine Road – Park Boulevard
Zeer mooie rustige route doorheen een prachtige natuur.
Het gedeelte Bighorn Pass Road – Queen Valley Road – Desert Queen Mine Road is onverhard, maar zeer goed te rijden door gewone voertuigen. Queen Valley Road is zeer smal, soms zeer nipt om te passeren met de truckcamper die hoog en breed is, door de Joshua bomen die tegen de wegkant staan en de weg nog smaller maken. Andere voertuigen kruisen en passeren is goed te doen, door de vele uitwijkmogelijkheden in de berm.

Jumbo Rocks Campground – Pleasant Valley – Jumbo Rocks Campground, 35 km.
Park Boulevard – Geology Tour Road – Park Boulevard
Adembenemende rit doorheen het woestijnlandschap over een onverharde weg, geschikt voor 4x4 voertuigen.

Jumbo Rocks Campground – Split Rock – White Tank – Cholla Cactus Garden – Cottonood Visitor Center – Cottonwood BLM, 68 km.
Park Boulevard – Pinto Basin Road – Privéweg langs BLM terrein
Zeer mooie rustige route door een woestijnvlakte, totaal anders dan in de rest van het park.

EXCURSIES:
JOSHUA TREE NP – QUAIL SPRINGS
Prachtige rotsformaties, met picknicktafels.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan de rotsformaties en picknickbanken.
Coördinaten: 34.040293 – 116.197253
LOCATIE:
Langs Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – HIDDEN VALLEY
Zeer mooie rondwandeling tussen rotsformaties, 1,6 km.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 34.012488 – 116.167548
LOCATIE:
Langs Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – CAP ROCK
Korte luswandeling tussen mooie rotsformaties en Joshua bomen (600 meter). Picknickbanken.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van het wandelpad.
Coördinaten: 33.989129 – 116.163803
LOCATIE:
Langs Salton View Road.

JOSHUA TREE NP – KEYS VIEW
Mooi uitzicht op de omgeving, van op een hoogte. Korte luswandeling leidt naar het uitzicht (400 meter), waar enkele borden staan met aanwijzingen van wat men ziet in de vallei en het gebergte erachter.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van de korte luswandeling naar het uitzichtpunt.
Coördinaten: 33.926980 – 116.187055
LOCATIE:
Op het einde van Salton View Road.

JOSHUA TREE NP – RYAN MOUNTAIN
Wandeling naar de top van Ryan Mountain, 1.665 meter hoog, van waar mooi uitzicht is rondom. Afstand: 4,8 km (retour), hoogteverschil: 330 meter, we wandelen 50 min. naar de top.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Ruime parking met toiletten aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 34.002700 – 11.136351
LOCATIE:
Langs Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – RYAN RANCH
Zeer korte wandeling (1 km enkel) naar de overblijfselen van een oude boerderij en een bron. Mooi in het geheel van de omgeving.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Langs de wegkant aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 33.988758 – 116.154295
Zelf kamperen we op Ryan Campground, van daar vertrekt eveneens een wandelpad naar Ryan Ranch.
LOCATIE:
Langs Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – LOST HORSE MINE
Wandeling die 165 meter klimt naar een oude mijnsite, 6,4 km retour van op de voorziene parking.
Er is eveneens een rondwandeling mogelijk, die voorbij de oude mijnsite verder loopt. In totaal 10,5 km van op de voorziene parking. We zijn blij de volledige rondwandeling te hebben gedaan, het gedeelte voorbij de mijnsite vinden we het mooiste.
In totaal doen we hierover 3 ½ u, inclusief de 3 km van de weg tot aan de parking en terug. We wandelen de lus in tegen wijzerzin, waardoor we de mijn pas na de bergpas tegenkomen. Het eerste deel van de wandeling is daarbij het mooiste, doch het zwaarste deel van de wandeling komt dan op het einde.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Gelegen op 1,5 km van de Salton View Road, over een onverharde maar goed onderhouden weg. Campers mogen deze weg niet op, bijgevolg moeten wij 3 km extra wandelen. Als enige reden hiervoor, zien we de vrij kleine parking, voor de toch wel zeer populaire wandeling.
Coördinaten: 33.950850 – 116.159921
LOCATIE:
Afslag van de Salton View Road.

JOSHUA TREE NP – BARKER DAM
Mooie rondwandeling van 1,8 km, voorbij petrogliefen, langs een betonnen dam die ooit diende om een waterreservoir aan te leggen. Zeer mooie omgeving, opnieuw anders.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 34.024900 – 116.142004
LOCATIE:
Aan het einde van de geasfalteerde Barker Dam Trail.

JOSHUA TREE NP – QUEEN VALLEY ROADS
Aan Barker Dam kan men verder rijden over onverharde wegen, die een netwerk vormen door een mooie natuur. We volgen achtereenvolgens Bighorn Road, Queen Valley Road, Desert Queen Mine Road. Smalle zandwegen, goed onderhouden, mogelijk voor gewone voertuigen. Overal zijn voldoende plaatsen voorzien om tegemoetkomende voertuigen te kruisen. Queen Valley Road is zeer smal, Joshua bomen aan de rand van de weg maken het soms moeilijk om met onze Manga te passeren, doch het lukt.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING: N.v.t.
LOCATIE:
Verbinding tussen Barker Dam en Jumbo Rock.

JOSHUA TREE NP – PLEASANT VALLEY
Geology Tour Road is een onverharde zijweg van Park Boulevard, die leidt naar Pleasant Valley. Bij het inrijden van de weg staat een bord dat enkel 4x4 voertuigen zijn toegelaten. Campers worden afgeraden. Doch we hebben zonder enig probleem deze route kunnen rijden, de 4x4 niet moeten inschakelen. Ons voordeel is het gewicht en de hoge ophanging, waarbij we gemakkelijk over grote rotsen op de weg kunnen rijden. Wel moesten we vaak opletten voor krassen door de begroeiing langs de wegkant, waar de weg smal was. We zagen enkel nog twee jeeps deze route rijden.
Tot aan het n° 9 paaltje lijkt de weg ons zeker haalbaar voor gewone auto’s. Nadien wordt het terrein ruwer en is hoge ophanging handig, ook 4x4 kan misschien nodig zijn afhankelijk van de toestand van de weg op dat moment.
Het mooiste deel van de route is voor ons de rondweg die door de woestijnvlakte op de valleibodem loopt.
Coördinaten: 34.006211 – 116.084885
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Overal langs de wegkant zijn mogelijkheden om te stoppen.
LOCATIE:
Zijweg van de Park Boulevard, nabij Jumbo Rocks.

JOSHUA TREE NP – SKULL ROCK
Prachtige rondwandeling van 2,7 km tussen zeer boeiende rotsformaties. Een derde van de wandeling loopt door Jumbo Rock Campground.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Langs de wegkant (of op Jumbo Rock Campground voor wie er kampeert).
Coördinaten: 33.997850 – 116.059933
LOCATIE:
Langs Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – SPLIT ROCK – FACE ROCK
Wandeling van 4 km tussen mooie rotsformaties, vergelijkbaar met deze van Skull Rock, maar toch weer zo anders. Een zijpad leidt naar Face Rock, waar in een grote rots twee gezichten herkenbaar zijn.
Coördinaten Face Rock: 34.000608 – 116.059693
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling. Kleine parking met weinig plaatsen, ze staat vol wanneer we er aankomen, we kunnen het ronde punt eromheen niet oprijden wegens te smal. Parkeren dan maar langs de wegkant, zonder probleem.
Coördinaten: 34.009371 – 116.055625
LOCATIE:
Aan het einde van een korte zijweg van Park Boulevard.

JOSHUA TREE NP – ARCH ROCK
Wandeling (500 meter) tussen rotsformaties. Op meerdere plaatsen is duidelijk te zien hoe de grote massieve rotsbergen langzaamaan door erosie worden omgevormd tot wat lijkt op gestapelde ronde rotsen. Het hoogtepunt van deze wandeling is een natuurlijk gevormde rotsbrug.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Op de camping White Tank. Zeer weinig plaats, wanneer we er aankomen is alles volzet, we parkeren in het wegje naar de camping, in de berm.
Coördinaten: 33.985096 – 116.016494
LOCATIE:
Aan het einde van een korte zijweg van de Pinto Basin Road.

JOSHUA TREE NP – CHOLLA CACTUS GARDEN
Zeer mooie korte wandeling (400 meter) tussen duizenden cactussen in de woestijnvlakte.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Ruime parking langs de wegkant, aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 33.925300 – 115.928830
LOCATIE:
Langs Pinto Basin Road.

JOSHUA TREE NP – BAJADA
Kort natuurwandelpad (400 meter) door de vlakte, met gevarieerde plantengroei. Niet bijzonder, misschien omdat het winter is, de planten zijn uitgebloeid.
SCORE: 3/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan de Wandeling.
Coördinaten: 33.681331 – 115.801772
LOCATIE:
In het zuiden van het Joshua Tree NP, langs Pinto Basin Road.

JOSHUA TREE NP – MASTODON PEAK – LOST PALMS OASIS
Zeer mooie wandelingen aan de zuidelijke ingang van het nationale park, in een totaal andere natuur dan deze midden in het park. We combineren beide wandelingen en komen door een zeer gevarieerde omgeving. Wat we hier niet zien, zijn de Joshua bomen.
Mastodon Peak: rondwandeling van 4,8 km, hoogteverschil: 111 meter. Als extra kan de top van de rotsberg worden beklommen, die rondom uitzicht biedt. Korte klim met wat klauterwerk.
Lost Palms Oasis: wandeling naar een palmen oase, 5,8 km enkel, terugweg idem. Hoogteverschil: 114 meter. De oase is mooi, maar we hadden er meer van verwacht. Doch de omgeving waar de wandeling doorheen loopt is gewoonweg schitterend.
SCORE: 5/5
INKOM: Algemene inkom voor het Joshua Tree NP, zie hoger.
PARKING:
Aan het begin van de wandelpaden, nabij Cottonwood Spring Campground.
Coördinaten: 33.737060 – 115.810761
LOCATIE:
Aan het einde van een korte zijweg van de Pinto Basin Road, slaat af naast het zuidelijke bezoekerscentrum.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «JoshuaTree national Park»

California – Joshua Tree National Park (58)

11 Januari 2016 | Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 07 Februari 2016

  • Skull Rock wandeling, Joshua Tree NP
  • zicht op de weg waarlangs we aankwamen in Pleasant
  • Lost Palms Oasis, Joshua Tree NP
  • Barker Dam, Joshua Tree NP
  • vos aan Cap Rock, Joshua Tree NP

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking