Reisverhaal «Kathmandu (2)»

Azië - deel 3 | Nepal | 0 Reacties 09 Juni 2013 - Laatste Aanpassing 19 Juni 2013

Na onze trektocht in het Annapurna gebied en de jungletocht in Chitwan NP, keren we terug naar Kathmandu. Onze eerste prioriteit is nu het aanvragen van een visum voor India, na onze ervaring hiermee vorig jaar in Sri Lanka, weten we dat dit meer dan 1 week in beslag neemt. Gedurende deze wachtperiode hebben we alle tijd om de stad en zijn omgeving te verkennen.

Tijdens onze trektocht kwamen er vaak herinneringen boven aan de vorige in 1997, toen trokken we 24 dagen in Langtang, Gosaikund en Helambu. Een gans andere ervaring … Het Langtang gebied was toen pas geopend, we kwamen slechts een enkele andere trekker tegen. Accommodatie bestond uit een kamertje hier en daar bij de bevolking, er was geen enkele variatie in de voeding, … laat staan een douche.
Zelf trokken we toen met tenten, hadden kookgerei en voeding mee, … werden begeleid door een gids, een kok en de nodige dragers. Totaal niet vergelijkbaar met de huidige manier van trekken, tenzij men naar de minder toegankelijke gebieden gaat, mits speciale vergunning.
Ook het Langtang gebied kende een enorme evolutie, net als in het Annapurna gebied vindt men ook daar ondertussen voldoende accommodatie met een zekere mate van comfort.

Al deze herinneringen brengen ons op het idee om onze gids van toen, Madhab, te gaan opzoeken. Dit blijkt niet moeilijk, een bezoek aan het toenmalige trekkingbureau in Kathmandu, Asian Trekking, leert ons dat hij nog steeds voor hen werkt. Hij wordt onmiddellijk opgebeld, we maken een afspraak. Het wordt een hartelijk weerzien !
Ook Jo Logghe, die ons in die tijd in haar hotel goed heeft ontvangen, brengen we een bezoekje. Haar Nepalese echtgenoot heeft ooit Asian Trekking opgericht, het is nog steeds een van de grootste trekkingsbureaus. Ondertussen houden ze zich beiden bezig met het Belgische consulaat in Nepal.

Het is weerom even wennen hier in Kathmandu, waar de straten zo chaotisch zijn, vaak zonder voetpad. Hier moeten we voortdurend alert zijn dat men niet over onze tenen rijdt, regelmatig opzij springen in de goot of één van de kleine open winkeltjes binnenstappen. Brommers slalommen van alle kanten tussen de voetgangers, (bak)fietsen en auto’s door, de kleine venijnige taxietjes komen gewoon recht op je afgereden … een manier van aandacht zoeken / klanten ronselen. Overal klinkt doordringend getoeter, net of iedereen zal wijken voor wie ’t meeste lawaai maakt. Als hier dan al reglementen gelden, ze worden gewoon niet opgevolgd.
Om even aan de enorme drukte te ontsnappen, beslissen we eerst enkele dagen naar Bhaktapur te trekken.

Maar we vertrekken niet uit Kathmandu, zonder eerst een lekkere puntzak echte Belgische frieten te gaan eten. We praten even met de Nepalese uitbater, die zijn opleiding kreeg in Wetteren, maar ook vertelt over Edegem, Aartselaar, Deinze, Gent, … Hij kocht een tweedehands bakinstallatie in België. De frietuur BK’s Place is ingericht naar aloud Belgisch model, op een groot bord staan alle snacks vermeld, sausjes naar keuze, … slechts de kleine plastic vorkjes ontbreken.

ACCOMMODATIE:
idem Kathmandu (1), zelfde prijs.

ERNAARTOE:
pick-up Sauraha hotel – busstation, 50 NPR pp., 5 min., door hotel aangeboden
bus Sauraha – Kathmandu, 550 NPR pp., 6 ½ uren, met Blue Sky travel, geboekt via hotel
Kathmandu busstop – hotel, wandelafstand


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kathmandu (2)»

Kathmandu (2) (1)

09 Juni 2013 | Azië - deel 3 | Nepal | Laatste Aanpassing 19 Juni 2013

  • stupa Chabahil

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking